Project Name:
CTA Harrison Station Rehabilitation Project
Start/Scheduled Date of Completion:
December 2013 - November 2014
SQN's Role on Project:
Office & Field Engineering
Project Scope:
The Harrison Station Rehabilitation Project consisted of work to not only improve the experience of its customers and also to revitalize the look and feel of the station to better reflect the surrounding neighborhood. Work performed included water mitigation efforts to reduce pooling of water, all new LED lighting and exit signs throughout the mezzanine and platform areas, and a new DC inverter installed as an emergency power backup in the event of station power loss. Two new main entrance canopies (over the stairwells that face Harrison from street level) were built, along with repairs made to all three Harrison station stairways. Finishes included new granite flooring in the mezzanine and platform areas, new ceramic glazed tile and pattern design along walls, new drop ceiling at the Harrison mezzanine, painting and cleaning of all stairways, mezzanines, and platform areas, and updated system signage throughout the station and entrances.
Total Project Budget:
$10,000,000.00
Project Delivery Method:
Design/Build
Prime/Subcontractor:
Subcontractor
Back to projects